Osigurana sredstva za produženi boravak djece u vukovarskim vrtićima

04.02.2022.

20:14

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio je u petak projekt "Vrtić za bolji život", vrijedan gotovo 3,5 milijuna bespovratnih kuna koji će omogućiti produženo radno vrijeme gradskih vrtića.

- Osigurali smo bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, odnosno 3.457.771 kuna koje su 85 posto sufinancirane europskim sredstvima, a 15 sredstvima iz državnog proračuna, rekao je gradonačelnik Penava dodajući kako će zaposliti 25 osoba koje su potrebne da bi vrtići radili u produženom radnom vremenu.

Po njegovim riječima, u provedbu projekta ušlo se vodeći računa o potrebama roditelja i problema s kojima se susreću u modernom i užurbanom vremenu i kako bi se omogućila bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života mladih obitelji.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić rekla je da će se provedbom projekta omogućiti da roditelji dijete u vrtić dovedu kasnije te tako prijepodne mogu provesti zajedno te kako će radno vrijeme vrtića biti do 22 sata.

Po riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Vukovar II Marine Latinović projektom će se ojačati i kapaciteti odgojitelja, stručnih suradnika i stručnih radnika, a planirana je i nabava opreme za unaprjeđenje usluga za vukovarske vrtićance.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!