Osječki Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ima novu adresu

25.11.2022.

17:19

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Ministri Tramišak i Piletić prerezali su vrpcu

Ministri Tramišak i Piletić prerezali su vrpcu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

I djeca su žrtve nasilja. Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka organizacija je koja već 16 godina djeluje u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Svakodnevno se skrbi o djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima i nastoji podići kvalitetu njihova života. Od danas ima novu adresu. Kroz projekt "Legosi u Centru - mjesto za nas" izgrađena je zgrada za pružanje socijalnih usluga. 

Kako Centar danas pruža socijalne usluge poludnevnog boravka za djecu s problemima u ponašanju iz pet slavonskih županija, za stotinu djece koja su svakodnevno u tretmanu i za ljude koji s njima rade, jasno je koliko znači nova zgrada. Poludnevni boravak, Savjetovalište za djecu, mlade i obitelji, Centar za sigurniji internet, dvorana te drugi sadržaji omogućit će najviši standard rada s korisnicima.


- Tu se radi od pomoći od učenja, od psihosocijalnog rada, od savjetodavnog rada, ne samo djeci, nego i roditeljima i, naravno, da osiguramo one osnovne životne potrebe, a to je da svako dijete dobije topli obrok, da se za svaku školsku godinu pripremimo i s odjećom i s obućom, sa školskim priborom, rekao je voditelj Centra Tomislav Ramljak.


Nažalost, turbulentna vremena ostavljaju mnoge posljedice na najmlađe i najranjivije osobe. 


- Upravo ovakve institucije, ovakav rad na terenu može pomoći da kao zapravo društvo u cijelosti budemo bolji, svi mi zajedno, pa tako i s razine RH, ali i svih u lokalnoj zajednici imamo dužnost i obvezu brinuti o tim najranjivijim skupinama u društvu i činiti naše društvo u cijelosti boljima, rekla je Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU.


- Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ima čitav niz, dakle, već ugovora za pružanje izvaninstitucijskih usluga s ovim Centrom, bit će to, sasvim sigurno i u budućnosti, a isto očekujemo da će za čitav niz svojih aktivnosti i buduće projekte koristiti sredstva iz Europskog socijalnog fonda, rekao je Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Projekt vrijedan gotovo 11 milijuna kuna u cijelosti je financirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!