17:49 / 26.03.2018.

Autor: T.V./S.B./HRT

Osnovnoškolci iz Višnjana snimili CD sa pričama koje su čuli od svojih obitelji

-

-

Foto: - / -

Osnovnoškolci iz Višnjana u suradnji s Centrom za nematerijalnu kulturu Istre snimili su priče koje su čuli od svojih roditelja, djedova i baka. Djeca su na ovom projektu radila četiri godine.
Kako bi proslavili prošlotjedni svjetski dan pripovijedanja, osnovnoškolci iz Višnjana u suradnji s Centrom za nematerijalnu kulturu Istre snimili su priče koje su čuli od svojih roditelja, djedova i baka. Djeca su na ovom projektu radila četiri godine.

Pripovijetke su počeli slušati i pamtiti, još u provom razredu, dok još nisu znali pisati. Sada su već desetogodišnjaci i majstorski su svladali zanat pripovijedanja. 

Neke od snimljenih priča tipične su samo za pojedine obitelji, a druge su općepoznate. Sve su našle mjesto i na dječjim crtežima. Ovaj projekt povezao je djecu sa starijim ukućanima, a narodnu predaju spasio od zaborava. Roditelji te djedovi i bake, dobili su CD-ove na kojima mogu poslušati priče koje su od njih naučila njihova djeca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!