16:11 / 31.03.2020.

Autor: Ines Milanković/Regionalni dnenvik/IMS/HRT

"Ostani doma i čitaj knjigu"

-

-

Foto: - / -

Izolacija i karantena ključne su u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom. A dobra knjiga može poslužiti kao odlična terapija u izolaciji.
Kako bi vrijeme u izolaciji proveli što kvalitetnije i zanimljivije, djelatnici Gradske knjižnice Vukovar za svoje članove pripremili su nekoliko novih usluga - pokrenuli su i akciju "Ostani doma i čitaj knjigu" u koju su se uključili i brojni poznati.

- Koronavirus - najnovije informacije 

Izolacija i karantena ključne su u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom. A dobra knjiga može poslužiti kao odlična terapija u izolaciji.

- Imali smo ideju da upravo osobe iz javnog života, ali i svi zainteresirani građani pozovemo da pročitaju svoju omiljenu pjesmu,neki kraći prozni tekst ili jednostavno da pošalju apel o važnosti čitanja i da paze na svoje zdravlje i ostanu doma, rekla je Eleonora Đekić iz Gradske knjižnice Vukovar.

U središtu Vukovara knjige u kućicama - dezinficirane i besplatne. Iz knjižnice poručuju da te knjige građani ne moraju vraćati. A novost su i e-knjige.

- Ovo je vrlo dobar primjer kako knjižnica u svom poslovanju nije prekinula komunikaciju sa svojim korisnicima, rekla je Jelena Mikšić, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar.

Kako je rekao Antun Gustav Matoš, živjeti nije uvijek ugodno, ali je uvijek zanimljivo. Ostanite doma i uz dobru knjigu prikratite vrijeme u izolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!