Otvoren Dan karijera na Sveučilištu u Zagrebu

14.10.2021.

13:01

Autor: Hina/HRT

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Dan karijera na Sveučilištu u Zagrebu, kojoj je cilj povezivanju studenata s predstavnicima tržišta rada kako bi se informirali o praktičnim znanjima u vezi zaposlenja, otvoren je u četvrtak u Zagrebu u Studentskom centru.


Događanje zajednički organiziraju studentska udruga BEST Zagreb, Stablo znanja Studentskoga centra i Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu.


U dva dijela programa studenti će kroz šest predavanja dobiti savjete kako ideju pretvoriti u uspješan posao i upustiti se u poduzetništvo, upute za razvoj karijere, doznati o potrebama tržišta rada i slično.


Treći dio programa posvećen je praktičnim petominutnim razgovorima za posao studenata s poslodavcima. Poslodavci iz desetak tvrtki koje su postavile svoje štandove u predvorju SC-a, postavit će kandidatima niz pitanja koje smatraju važnima u postupku odabira potencijalnoga budućega zaposlenika.


Predviđeno je da tijekom dana Dan karijera posjeti rektor zagrebačkog Sveučilišta, Damir Boras.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!