Otvoren peti Dječji festival Tobogan

24.06.2021.

22:46

Autor: B.A./Hina/HRT

Rijeka: Otvorenje 5. Festivala Tobogan

Rijeka: Otvorenje 5. Festivala Tobogan

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Peto izdanje Dječjeg festivala Tobogan u Rijeci otvoreno je u četvrtak ispred Dječje kuće u kvartu kulture Benčić, a tijekom festivala bit će, među ostalim, organiziran niz radionica na kojima će djeca imati priliku kreativno se izražavati.

Festival će se odvijati prvi put u novoizgrađenoj Dječjoj kući, a trajat će do 7. srpnja. Odvija se s idejom priređivanja aktivnih ferija za djecu, a nastao je u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, kao dio programskog pravca Dječja kuća. 


Program Tobogana osmišljavaju četiri gradske ustanove u kulturi, Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Donosi preko 40 programa s 22 radionice, šest vođenih šetnji Rijekom, gaming turnir, dvije pričaonice, filmske projekcije, lutkarske predstave i druga događanja.


Središnji element festivala su radionice na kojima djeca mogu učiti izrađivati stripove, lutke, rukotvorine, sudjelovati u radionicama dizajniranja, kreativnog pisanja, stvaranja filma, crtanja, fotografiranja i drugog.


Festival se održava uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!