16:47 / 02.03.2020.

Autor: Tanja Kuturovac./V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ovi su mladići spasili život čovjeku na pruzi

-

-

Foto: - / -

Trojica mladića iz Belavića pokraj Duge Rese, u noći s petka na subotu spasila su život muškarcu koji je bez svijesti ležao na pruzi. Za to herojsko djelo danas su i nagrađeni.
Trojica mladića iz Belavića pokraj Duge Rese, u noći s petka na subotu spasila su život muškarcu koji je bez svijesti ležao na pruzi. Za to herojsko djelo danas su i nagrađeni.

Povratak kući nakon sastanka u Udruzi mladih Belavića prošli petak, ovi mladići vjerojatno neće tako skoro zaboraviti. Prolazeći uz prugu, vidjeli su muškarca kako leži na tračnicama.

- Kad smo došli do perona, vidjeli smo da je pao, da je lupio glavom u šinu tračnica, onda smo ga podignuli, rekao je Casper Capan, Belavići.

- Podignuli smo ga na peron gdje se malo dobio i nakon toga Kasper je zvao hitnu pomoć, govori Luka Broznić, iz Belavića. Hitna pomoć odvezla je ozlijeđenog 60-godišnjaka iz Dubravaca u bolnicu. Ondje je i sada, izvan životne opasnosti. No - moglo je biti i drukčije.

- Kada smo ga dignuli na peron, čuli smo rampu da se spušta, i onda smo ga brzo odnijeli do klupe gdje smo čekali hitnu, sjeća se Mario Petrunić iz Belavića. Samo dvije minute nakon što su ga podignuli s tračnica - onuda je projurio vlak.

- Ne čudi me to od njega, ni od tih koji su bili s njim, zato što su jednostavno djeca mirnija, dobri, dobri su učenici svi, govori Manuela Capan, Kasperova majka.

Trojici mladića u dobi od 18, 17 i 14 godina, karlovački župan dodijelio je medalju i zahvalnicu.

- Cijela logika našeg življenja da se život ostvaruje tek kad čovjek shvati da živi za druge, naglašava Damir Jelić, karlovački župan.

Ovi mladići nisu ni sekunde razmišljali što učiniti, već su to jednostavno - učinili - i spasili život.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!