22:32 / 06.04.2020.

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/IMS/HRT

Ovom učitelju nedostaju njegovi učenici

-

-

Foto: - / -

Učitelj Ivan Petranović iz Osnovne škole "Ivan Merz" došao je na ideju kojom učenicima i roditeljima uljepšava dan.
Čak 90 posto učitelja smatra da se učenici dobro snalaze u nastavi na daljinu, pokazali su rezultati ankete Ministarstva obrazovanja. Ipak, koliko mu nedostaju njegovi učenici, jedan od učitelja odlučio je pokazati na - originalan način.

Učitelj Ivan Petranović iz Osnovne škole "Ivan Merz"  došao je na ideju kojom učenicima i roditeljima uljepšava dan. Pisali su mu učenici kako su tužni, da im nedostaje škola, prijatelji - i on. I evo ga, s pjesmom pod njihovim prozorima. I dok je  danas počeo tjedan ponavljanja, on je posjetio nekoliko zagrebačkih kvartova. "Grlim vas virtualno, volim vas zapravo, a sviram vam uživo", poručuje.

A učitelji itekako motiviraju svoje učenike i učenjem na daljinu. Pokazuje to anketa Ministarstva obrazovanja. Čak 90 posto misli da se njihovi učenici dobro ili uglavnom dobro snalaze u nastavi na daljinu, njih 95 posto od  gotovo 4200 ispitanih zadovoljno je ili uglavnom zadovoljno kako izvode tu nastavu, a 93 posto  zadovoljno je opremom kojom raspolažu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!