13:06 / 23.01.2019.

Autor: T.V./Hina

"Pametan obrok za pametnu djecu"

-

-

Foto: - / -

Jelovnik je osmislio Podravkin stručni tim nutricionista, a nakon dva tjedna novi će se jelovnici analizirati među korisnicima te uvesti u sve osnovne škole kojima je Županija osnivač.
"Pametan obrok za pametnu djecu" naziv je projekta koji su pokrenule Koprivničko-križevačka županija i tvrtka Podravka, a kojim bi se svakom osnovcu omogućilo da jede zdrave, kvalitetne i nutritivno vrijedne obroke te potaknulo usvajanje zdravih prehrambenih navika.

Projekt će se provoditi u nekoliko faza, prva, koja je krenula ovaj tjedan, uključuje uvođenje dvotjednog jelovnika u šest, od 18 osnovnih škola kojima je osnivač županija. To su osnovne škole Koprivnički Ivanec, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Legrad, Sokolovac te OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje.

Jelovnik je osmislio Podravkin stručni tim nutricionista, a nakon dva tjedna novi će se jelovnici analizirati među korisnicima te uvesti u sve osnovne škole kojima je Županija osnivač. Druga faza projekta uključuje uvođenje materijalnog knjigovodstva odnosno softverskog rješenja.

Županija je u suradnji s Podravkom pripremila i letak za djecu i roditelje s dvotjednim jelovnikom, ali i osnovnim podacima o pravilnoj prehrani. Na njemu je, uz piramidu zdrave prehrane i objašnjenje o važnosti svake namirnice, i dvotjedni pilot jelovnik iz kojega se vidi da će osnovnoškolci na meniju imati variva, piletinu, junetinu, svinjetinu, svježe i sušeno voće, kiselo povrće, poput kisele repe, sir i vrhnje itd.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!