22:02 / 03.08.2019.

Autor: I. Košar/HRT

Patrik rješava 70 matematičkih zadataka u samo 5 minuta

-

-

Foto: - / -

Riješiti 70 matematičkih zadataka u 5 minuta zvuči nemoguće. Za svaki imate samo 4 sekunde.
Riješiti 70 matematičkih zadataka u 5 minuta zvuči nemoguće. Za svaki imate samo 4 sekunde. No to je uspjelo Patriku Čudiću na svjetskom prvenstvu u mentalnoj aritmetici u Kini. Još je nevjerojatnije da mu je tek osam godina i da mu ovo nije prvi put da je prvak svijeta.

Iako je imao žestoku konkurenciju u Kini, Patrik nije sumnjao u pobjedu. Pripremajući se za natjecanje, s učiteljicom Zvjezdanom i mamom Petrom, riješio je više od dvije tisuće zadataka.

Trud se isplatio, Patrik je postao dvostruki svjetski prvak u mentalnoj aritmetici. I to kao jedini predstavnik iz Hrvatske.

Slijedio je i doček dostojan svjetskog prvaka. A osim po zlatu, Patrik će Kinu pamtiti i po novim prijateljstvima. Ostatak praznika planira provesti u igri s prijateljima. Jer već na jesen čekaju ga pripreme za novo natjecanje. Ovoga puta u višoj kategoriji.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!