Petrinjski i sisački srednjoškolci na ljetnom kampu u Mađarskoj

18.07.2022.

17:01

Autor: I.Z./HRT/Hina

Petrinjski i sisački srednjoškolci na ljetnom kampu u Mađarskoj

Petrinjski i sisački srednjoškolci na ljetnom kampu u Mađarskoj

Foto: - / Shutterstock

Prva skupina od 42 učenika Srednje škole Petrinja i Ekonomske škole Sisak, s tri pratitelja, krenula je danas u ljetni kamp u Mađarsku.

Srednjoškolci će na ljetovanju u Mađarskoj provesti osam dana. To je rezultat dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i mađarske Vlade, koja je osigurala ljetni kamp za stotinjak djece srednjih škola u dva termina, od 18. do 25. srpnja i od 25. do 31. srpnja.

Učenici će biti smješteni u hotelu s bazenom, pokraj jezera Velence, a mađarski prijatelji osigurat će im raznolike kulturne i zabavne sadržaje. Tako je u programu izlet u Pečuh, gdje će posjetiti Hrvatski dom i razgledati grad, zatim izlet u Tihany, gdje će uz ostalo posjetiti benediktinski samostan i Centar za posjetitelje, izlet u Szkesfehrvr gdje će razgledati dvorac Bory, muzej Svetog Stjepana i mnoge druge znamenitosti.

Drugu skupinu, u terminu od 25. do 31. srpnja, činit će učenici Tehničke škole Sisak, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, Srednje škole Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Srednje škole Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice i Srednje škole Topusko.

Sisačko- moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo što srednjoškolci imaju mogućnost besplatnog ljetovanja, baš kao što je to bilo i za osnovnoškolce koji upravo ljetuju u Splitu.

- Besplatni ljetni kamp u Mađarskoj izvrsna je nagrada našim srednjoškolcima koji su postigli dobre rezultate tijekom školovanja, a koji su za ljetovanje predloženi od svojih profesora. Vidimo da, kao što je organiziran bogat program u Splitu, isto tako je i u Mađarskoj, te će naši učenici zasigurno kući ponijeti lijepe uspomene, rekao je Celjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!