Pjesmom o potresu nastupili na Festivalu jednakih mogućnosti

09.06.2022.

12:40

Autor: Irena Košar/Dnevnik1/HRT

Pjesmom o potresu nastupili na Festivalu jednakih mogućnosti

Pjesmom o potresu nastupili na Festivalu jednakih mogućnosti

Foto: HRT / HRT

Simpatična priča o kreativnosti učenika i učitelja zagrebačke Osnovne škole dr. Ivana Merza, koja je znatno oštećena u razornom potresu. Već više od dvije godine podstanari su u nekoliko zamjenskih škola. Čekajući povratak u svoju školu, prije godinu dana snimili su pjesmu o potresu - s kojom su nastupili na ovogodišnjem Festivalu jednakih mogućnosti.

Bili su u prvom razredu kada je potres teško oštetio njihovu školu. Posljednje dvije godine učenici Osnovne škole Ivana Merza podstanari su u čak tri zamjenske zagrebačke škole, ali to ih nije obeshrabrilo.

- Uspjeli smo u ove dvije godine koliko toliko uz koronu i tu raseljenost održavati neke aktivnosti da djeci bude što ljepše u školi - izjavio je učitelj Miro Bašić.

Pjevanje u zboru jedna je od aktivnosti kojom se učenici bave. A nakon potresa, imali su posebnu želju.

- „Učitelju, napišite nam pjesmu o potresu”, doslovno je bila ta rečenica i nisam znao na koji način, ali evo ga nešto sam posložio u roku tjedna dana - kaže Petranović.

Nakon što su izdali singl i snimili spot, svoju pjesmu predstavili su na Festivalu jednakih mogućnosti.

Sada imaju i poseban zarlog za veselje - vijest o povratku u njihovu školu. Vraćaju se u rujnu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!