Plenković čestitao 35. godišnjicu ELSA-e Zagreb i poželio uspjeh mladim pravnicima

21.05.2022.

22:54

Autor: M.Š./Hina/HRT

Andrej Plenković

Andrej Plenković

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković čestitao je 35. godišnjicu rada ELSA-e Zagreb i mladim pravnicima zaželio uspjeh te naglasio kako će njihovo zalaganje za vladavinu prava i europske vrijednosti pridonijeti jačanju hrvatske demokracije i snaženju institucija.

- Čestitam 35. godišnjicu rada ELSA-e Zagreb! Mladim pravnicima želim puno uspjeha u obrazovanju i daljnjoj karijeri. Njihovo zalaganje za vladavinu prava i europske vrijednosti pridonijet će jačanju hrvatske demokracije i snaženju institucija, napisao je premijer Plenković u subotu na Twitteru.

Europska udruga studenata prava (The European Law Students Association - ELSA) najveća je svjetska neovisna, neprofitna i nepolitička udruga studenata prava i mladih pravnika.

Osnovali su je u Beču 1981. studenti prava iz Njemačke, Mađarske, Poljske i Austrije, a danas predstavlja više od 60.000 studenata prava iz cijele Europe.

Plenković je 1993. bio predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!