10:24 / 23.10.2018.

Autor: E.L.S./V.Z./HRT

Ples boja u samoborskoj školi

-

-

Foto: - / -

Slaven Jurić je pun ideja i energije za neke nove likovne priče koje oplemenjuju školu, ali i širu zajednicu, a u djece bude maštu i potiču ih na kreativni rad.
Dobar glas daleko se čuje, kaže stara poslovica. Tragom toga glasa ekipa "Dobrog jutra" došla je do jednog zanimljivog i vrijednog profesora, kojeg cijene i kolege i njegovi učenici. A i škola u kojoj radi, cijeni trud i potiče svoje učitelje na svestranost i drukčiji pristup toj plemenitoj, iako često podcijenjenoj profesiji.

Osnovna škola Samobor jedna je od onih škola koja se može pohvaliti da je doista škola za život, iako, nažalost, reći će i učitelji i učenici i roditelji, ne sudjeluje u istoimenom eksperimentalnom programu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Učitelji daju sve od sebe, a rezultati su vidljivi na svakom koraku.

Svaki nastavnik ima neku skrivenu tajnu u sebi, i tu tajnu, to svoje znanje koje se ne odnosi samo na ono što predaje unutar učionica je jako bogato i doprinosi razvoju cijele škole, ističe ravnatelj škole Goran Ivan Matoš.

Mladi profesor likovne kulture Slaven Jurić jedan je od omiljenijih profesora u školi. Ljubav prema likovnoj umjetnosti, životu, ljudima, svojem pozivu vodi ga iz izazova u izazov. Na radost njegovih učenika.

Svaki sat likovne kulture počinje opuštanjem i glazbenom inspiracijom, a onda počinje ples boja kroz različite likovne svjetove.

Gotovo da nema kutka škole koji učenici nisu oslikali, uljepšali. Tako su staru drvenu ogradu pretvorili u glazbeni instrument, a neugledno stubište iz pedesetih godina prošloga stoljeća postalo je svojevrstan simpatični putokaz za učionice biologije, glazbenog, likovnog, pedagogov ured koji najavljuje profesor Baltazar.

Nedavno su izlagali i u Samoborskom muzeju u sklopu izložbe "Tri profesora umjetnika". Posjetitelji su mogli uživati u slikama učitelja likovne kulture iz samoborskih osnovnih škola, ali i u radovima učenika kojima predaju taj, nažalost, marginalizirani predmet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!