09:29 / 03.04.2018.

Autor: E.L.S./G.Ć./HRT

Pobrinite se za osobne financije

-

-

Foto: - / -

Predavanja su besplatna i otvorena za sve one željne znanja u području osobnih financije. Održavat će se u prostoru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu .
U svrhu poboljšanja financijske pismenosti Ekonomska klinika već drugu godinu za redom u suradnji s Hanfom, Wüstenrot stambenom štedionicom te Institutom za javne financije organizira projekt "Osobne financije"​.

Projekt je koncipiran kao set od pet odvojenih predavanja plus jedna interaktivna radionica na kraju. Predavanja drže stručnjaci iz pojedinih područja upravljanja osobnim financijama te savjetuju ljude kako pametno ulagati, trošiti i štedjeti svoj novac. Obuhvatit će se teme:

- Odluka o kupovini i načini zaduživanja
- Štednja i oblici štednje
- Vrste osiguranja
- Investiranje
- Porezi
- Radionica na temu Definiranje vlastite financijske pozicije

Polaznici predavanja će na kraju projekta dobiti certifikate te priručnik "Osobne financije". U priručniku će na jednostavan način biti objašnjeni svi važni pojmovi iz ovog polja koje je bitno da svaki čovjek zna.

Najbitnije od svega, polaznici će s predavanja izaći kao financijski odgovorni i pismeni ljudi koji racionalno upravljaju svojim osobnim financijama, usvojit će optimalne načine ponašanja u određenim financijskim (ne)prilikama koje ih čekaju u budućnosti ili su već trenutno prisutne.

Predavanja su besplatna i otvorena za sve one željne znanja u području osobnih financije. Održavat će se u prostoru Ekonomskog fakulteta u Zagrebu svaku srijedu kroz 5 tjedana u razdoblju od 4. travnja do 4. svibnja 2018. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!