Počela je "Škola na trećem"

14.09.2020.

13:01

Autor: Irena Košar/Dnevnik 2/B.A./HRT

-

-

Foto: - / -

Učenike su pozdravile i već poznate TV učiteljice.
U samoizolaciji je više od 2000 školaraca. Školu ne mogu pohađati, no zato je tu za njih "Škola na Trećem". Vlada je, u suradnji s HRT-om, na taj način osigurala da učenici nižih razreda mogu redovito pratiti nastavu i u slučaju proboja virusa u škole. Učenike su jutros pozdravile već poznate, ali i nove TV učiteljice.

U "učionici" Škole na Trećem prvašiće je jutros dočekala već dobro poznata učiteljica Sanja.

- Formirani su timovi, svaki dan prikazujemo sadržajne materijale koji će biti, vjerujemo, od pomoći i podrška svoj djeci koja trenutno ne mogu biti u školi, rekla je Sanja Polak.

U novoj nastavnoj godini i nove TV učiteljice. Tu su za sve one učenike koji ne mogu biti u svojim razredima, ali i za one koji žele utvrditi gradivo.

- U studiju je tišina, kamere, govorim djeci koju ne vidim, to malo zbunjuje, ali se trudim voditi nastavu kako bi ju vodila u razredu, rekla je Silvija Jurković.

- Imamo tim A i tim-u B. U Timu A su učitelji koji snimaju prva dva tjedna i u timu B su učitelji koji snimaju sljedeća dva tjedna, rekla je Sandra Bašić, također jedna od učiteljica u Školi na Trećem.

Na rasporedu su ponovno: hrvatski jezik, Priroda i društvo, matematika, glazbena i likovna kultura te tjelesna i zdravstvena kultura.

- Nema izbornih predmeta, nema stranih jezika. Mi smo se na to fokusirali prema uputama Ministarstva, rekla je Rahela Štefanović iz Škole na Trećem HRT-a.

Iako virtualna, učionica je prepuna rekvizita, baš kao i one u kojima inače predaju TV učiteljice.

- Imamo rekvizite ovdje u školi, imamo puno tih stvari i preko ekrana pokušavamo prenijeti sve nastavne sadržaje koje bi učenici trebali usvojiti, rekla je učiteljica Sanja Bilogrević.

Škola na Trećem emitira se svaki radni dan od 8 do 12 i od 14 do 18 sati, a dostupna je i na digitalnoj platformi HRTi.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!