19:43 / 10.09.2018.

Autor: T.V./A.M.R./HRT/Hina

Počela škola i u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Počela je nastava u Splitsko-dalmatinskoj županiji, tjedan dana kasnije nego u ostatku zemlje. Razlog odgode je, među ostalim, produljenje turističke sezone.
Više od 22 tisuće osnovnoškolaca Splitsko-dalmatinske županije krenulo je u ponedjeljak na redovnu nastavu. Kasniji  početak nastave tražen je nakon brojnih sastanaka ravnatelja škola, posebno otočkih koji su smatrali kako nastava započinje rano.

Učenici u drugim dijelovima Hrvatske na nastavu su krenuli još prije tjedan dana, a u toj najvećoj dalmatinskoj županiji nastava je počela 10. rujna i to nakon što je to odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na zahtjev Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.

Tjednu satnicu s kojom su u startu u nedostatku učenici te županije nadoknađuju tijekom školske godine.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas su u školske klupe sjeli i srednjoškolci. No posebno je uzbudljivo danas bilo splitskim prvašićima - njih 1650 danas je prvi puta sjelo u školske klupe. Uzbuđena su bila djeca, još i više roditelji.

A uzbuđene su i učiteljice, pogotovo u školi Lučac, jedinoj u Splitu u kojoj se počinje primjenjivati eksperimentalni program. Mnogo je novosti, ponajprije u načinu prenošenja gradiva. To će, vjeruju u Ministarstvu, djecu bolje pripremiti za životne izazove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!