20:24 / 24.05.2021.

Autor: Dominique Bratović-Vela/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Počeo Europski tjedan mladih

Počeo je Europski tjedan mladih

Počeo je Europski tjedan mladih

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Počeo je Europski tjedan mladih, pod sloganom "Naša budućnost u našim rukama". U svim zemljama Unije održat će se niz projekata i programa, a mogućnosti koje se nude mladima za stjecanje novih znanja i vještina više je nego ikad prije. Iz europskog proračuna za to će se u idućih sedam godina izdvojiti više od 26 milijardi eura.

Mladi volonteri i sedmaši sa zagrebačke Volovčice dio su europskog projekta - "Zeleni prsti", u kojem škola sudjeluje već sedam godina.

- Rad na otvorenom iznimno je važan za njihov emotivni, psihički, intelektualni razvoj, pogotovo sada kada nema socijalnih i kontakata, rekla je Antonija Lujanac, voditeljica projekta "Green Fingers", OŠ Dobriše Cesarića.

Umjesto putovanja, Andrija s vršnjacima iz pet zemalja - na Erasmusovu projektu - od otpada stvara umjetnost na daljinu.

Svi strani volonteri bili su u karanteni i testirani su na koronavirus prije susreta s učenicima i rada u školi. I jedni i drugi nadaju se uzvratnom posjetu - kada se otvore granice u cijeloj Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!