14:04 / 19.10.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Počinju šahovska druženja u Klubu Zona

-

-

Foto: - / -

Za mlade je posebno korisno da igranje šaha zahtjeva strateško i kritičko razmišljanje što pomaže u razvoju dijela mozga odgovornog za planiranje i samokontrolu.
Od 22. listopada, svakog drugog ponedjeljka u 20 sati u splitskom Klubu Zona održavati druženje šahista. Šah u Zoni događanje je na kojem će zainteresirani uz druženje moći zaigrati šah, ali i usvajati znanja od iskusnijih šahista Šahovskog kluba Student.

Šah je najbolji sport za vježbanje mozga. Poboljšava pamćenje i aktivira dio mozga odgovoran za kreativnost. Za mlade je posebno korisno da igranje šaha zahtjeva strateško i kritičko razmišljanje što pomaže u razvoju dijela mozga odgovornog za planiranje i samokontrolu, područja koje se posljednje razvije za vrijeme adolescencije.

Osim druženja ponedjeljkom, povremeno će se Zona održavati i natjecanja četvrte šahovske lige. Tako će se danas, 20. listopada, od 14.30 do 19.30 u susretu ŠK Student i ŠK Petar Sedlar moći pogledati šahovske znalce na djelu, najavljuje Igor Vuković, predsjednik Šahovskog kluba Student.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!