HRT-ov podcast o seksualnom zlostavljanju djece

31.03.2023.

10:01

Autor: Ivona Zadro/HRT

HRT-ov podcast o seksualnom zlostavljanju djece

HRT-ov podcast o seksualnom zlostavljanju djece

Foto: gosti u studiju / HRT

Sinoć je, nakon premijernog prikazivanja dokumentarnog filma "Jedna od nas", održan podcast na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije. Tema je bila - seksualno zlostavljanje djece.

Nakon manje od dvanaest sati prikazivanja podcast je imao više od 5400 pregleda. Gledatelji su bili vrlo aktivni, sudjelovali su u komunikaciji postavljajući pitanja gostima u studiju podcasta, autoru filma Đuri Gavranu, psihologinji Silviji Stanić i psihijatru Goranu Arbanasu.

Redatelj Đuro Gavran odlučio je podići svijest o problematici seksualnog zlostavljanja djece snimivši dokumentarni film "Jedna od nas", čija radnja prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju.

Rad na filmu Gavran je započeo prije pet godina, kada je primio šokantno pismo razredne kolegice koja je u njemu iznijela svoju traumatičnu životnu priču. Odlučio je snimiti godišnjicu mature svog razreda i istražiti kako će se suočiti s tako teškom temom.

Film je osvojio niz nagrada na festivalima te pokrenuo vrlo uspješnu kampanju kojoj je cilj osvještavanje javnosti o problemu seksualnog zlostavljanja djece. Do sada je u kampanji u srednjim školama sudjelovalo preko 500 učenika, ali i njihovih nastavnika, a razgovor s redateljem i stručnjacima nakon filma potvrdio je koliko je mladima ovakav razgovor potreban, te koliko pitanja imaju na temu seksualnog zlostavljanja djece.

Ako niste pogledali podcast na našem YouTube kanalu, možete ga pogledati i ovdje:  

Dokumentarni film "Jedna od nas" nalazi se i na našoj platformi HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!