16:29 / 03.09.2019.

Autor: Mladen Šarić/T.D./HRT

Policija provodi akciju "Poštujte naše znakove"

-

-

Foto: - / -

U sklopu akcije, policijski će službenici pojačati nadzor prometa u blizini škola, a u suradnji s njima angažirat će se i školske prometne jedinice.
Policija će tijekom ovoga i sljedećeg mjeseca provoditi tradicionalnu akciju „Poštujte naše znakove". U suradnji s Gradom Čakovcem i Hrvatskim autoklubom, međimurska policija organizira i jednu dodatnu edukativnu akciju namijenjenu sigurnosti najmlađih sudionika u prometu.

Akcija se održava kako bi se zaštitila djeca u prometu, a policija je provodi u suradnji s Hrvatskim autoklubom te školama. U sklopu akcije, policijski će službenici pojačati nadzor prometa u blizini škola, a u suradnji s njima angažirat će se i školske prometne jedinice.

- U svim prvim razredima osnovnih škola provest će se predavanja na temu sigurnog kretanja prometnicom nakon kojeg će prvoškolci ove godine na području Međimurske županije ima ih tisuću 180, primiri promidžbene materijale u izdanju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Hrvatskog autokluba odnosno Autokluba Čakovec, objašnjava Alenka Hošnjak, PU međimurska.

Inače, međimurska policija poznata je po brojnim preventivnim i edukativnim akcijama koje provodi, pa tako, primjerice, u suradnji s Gradom Čakovcem svake godine organizira veliki Sajam sigurnosti, a za ponedjeljak, 16-ti ovog mjeseca, priprema i jednu novu akciju.

- Na Trgu republike u Čakovcu će se osposobiti poligon za pješake i vozače bicikla , te će  prvoškolcima s područja Grada Čakovca policijski službenici održati kratko predavanje o sigurnom kretanju prometnicima nakon čega slijedi praksa na poligonu u suradnji s djelatnicima Autokluba, zaključuje Hošnjak.

Policija poziva sve sudionike u prometu da poštuju propise i znakove te da osobito oprezni budu u blizini škola i dječjih vrtića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!