18:13 / 15.02.2018.

Autor: els/HRT

Pomagati drugima je zapravo rad na sebi

-

-

Foto: - / -

U slavonskobrodskoj Tehničkoj školi na tomu intenzivno rade posljednje dvije godine, otkako su osnovali klub „Plavi mravi".
Volontiranje je radost! Poručuju to članovi Volonterskoga kluba slavonskobrodske Tehničke škole "Plavi mravi". Na proslavi drugog rođenadana okupili su brojne učenike i aktiviste kako bi im pokazali da pomagati drugima znači zapravo - raditi na sebi.

Josipa je prošle godine bila najvrednija volonterka. Ovaj će ju stilizirani mrav na to stalno podsjećati. I poticati na nove akcije. Zapravo izgrađujemo i svoj karakter. U klubu radimo na brojnim akcijama kojim pomažemo drugima. Usrećujemo ljude kao recimo na Danu zagrljaja, prisjeća se Josipa.

U  slavonskobrodskoj Tehničkoj školi na tomu intenzivno rade posljednje dvije godine, otkako su osnovali klub „Plavi mravi".

Radimo sve u cilju promoviranja vrijednosti volontiranja u našem društvu jer je to u Hrvatskoj i zanemareno zapravo nije još toliko prepoznato u javnosti, smatra Ivan Bitunjac, voditelj i mentor Kluba "Plavi mravi".

Sve akcije i aktivnosti koje se rade su u duhu volonterizma i zato je jako važno da taj duh širimo i među našim učenicima. Ne samo da ga širimo nego da oni sami to prepoznaju i samoinicijativno se priključuju, poručuje Vikica Lukić, ravnateljica Tehničke škole, Slavonski Brod.

Ovo je možda dobar početak. Javna proslava drugoga rođendana volonterskoga kluba okupila je brojne znatiželjnike. Škola je korisnik jednog projekta koji provodi Forum za slobodu odgoja. Njezin je cilj osnažiti volonterske projekte u srednjim školama kako bi mogli učenike odgajati u duhu građanskih vrijednosti. I ljudskih. Uče da je pomagati drugima zapravo rad na sebi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!