15:33 / 07.10.2020.

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Posebna osnovna škola iz Čazme

-

-

Foto: - / -

Svoja postignuća u poučavanju na daljinu i ostalim projektima Osnovna škola Čazma svijetu je predstavila online javljanjem uživo.
Svjetski je tjedan obrazovanja. Tim povodom međunarodna nastavnička mreža T4 odabrala je stotinu škola iz različitih krajeva svijeta koje će predstaviti svoje primjere dobre prakse. Jedina iz Hrvatske koja sudjeluje jest Osnovna škola iz Čazme.

- Dear teacher, dear students, dear friends, welcome to our show.

Svoja postignuća u poučavanju na daljinu i ostalim projektima Osnovna škola Čazma svijetu je predstavila online javljanjem uživo.

- Biti dio od 100 najboljih škola na svijetu, nema riječi koje bi opisale našu sreću, zadovoljstvo, ponos, izjavila je Lidija Osman, ravnateljica Osnovne škole Čazma.

- Mi smo jako puno napredovali u zadnjih nekoliko godina. Bili smo vrlo nisko, nismo imali internetske veze, bili smo na kredi, ploči i knjizi, kazala je Danijela Šajtar, voditeljica projekta, nastavnica engleskog jezika.

A onda su postali jedna od prvih e-škola u Hrvatskoj. U uvjetima pandemije dobro su se snašli u radu na daljinu. Ipak, ništa ne može zamijeniti pravu nastavu u školi, posvjedočila je svijetu u svojemu javljanju uživo i devetogodišnja Tamara Vunić, učenica 3. razreda OŠ Čazma.

- It's better to be at school. Sad mi je bolje, mogu sve pitati svoju učiteljicu i imam svoje prijatelje, kazala je Tamara.

Od ove školske godine u potpuno su obnovljenoj školi, a zahvaljujući projektu Čazma Natura dobili su nov okoliš i vrijednu laboratorijsku opremu.

- Kad netko pronađe neki projekt ili osmisli, svi rado sudjelujemo i pomažemo si međusobno, a to je zapravo ono najvažnije jer niti jedan digitalni alat to ne može zamijeniti - tu suradnju među učiteljima, rekla je Ivana Moguš, nastavnica prirode i biologije.

I to je, vjerojatno, najbolja poruka koju su mogli poslati u Svjetskome tjednu obrazovanja.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!