U posjetu školama u Nedeljancu i Vidovcu - učenici su posebni, zanimljivi, veseli

19.03.2023.

20:23

Autor: Sunčica Findak/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Učenici

Učenici

Foto: HTV / HRT

Reporterka HTV-a Sunčica Findak za rubriku "I mi idemo u školu" posjetila je Osnovnu školu Vidovec i Područnu školu Nedeljanec u Varaždinskoj županiji. Mnogi tamošnji učenici htjeli bi biti pisci, plesati, planinariti, a ne srame se priznati ni da su - zaljubljeni.

Posjetili smo školu u Nedeljancu, imamo dogovor u 2. b. Malo društvo sjedi na podu i priča sa svojom učiteljicom. Svi dižu ruke. Naravno, kako i ne bi kada im je učiteljica i književnica.

- Počela sam pisati romane i bajke još u ranoj dobi osnovne škole, rekla je Ines Hrain Ludošan, učiteljica razredne nastave u PŠ Nedeljanec, OŠ Vidovec.

A ljubavnih parova u razredu - kao u priči. Kažu, pa što, baš smo sretni i ljepše nam je učiti. Nakon priče, malo plesa pa tek onda matematika.

- Uvijek je zabavno, radimo svašta. Plešemo, glumimo, i malo se mučimo s tablicom množenja, rekla je Ines Hrain Ludošan.

Odmor je, užinu treba donijeti u razred, a poslije vratiti pladnjeve. Nema veze što je pladanj malo veći. Prirodu na otvorenom imaju zajedno prvi i drugi razred.

- Doma sijemo pšenicu, krumpir, mrkvu i peršin. Često boravimo u prirodi, u prirodi je ljepše nego u učionici. Osnovali smo i ogranak OŠ Vidovec, pa vodimo djecu u gore i planine na pješačenje, rekla je Maja Herceg, učiteljica razredne nastave u PŠ Nedeljanec, OŠ Vidovec.

Da je malo bliže i mi bismo do Osnovne škole Vidovec pješice, ali nismo. Zvonilo je, no u hodniku se nešto priprema.

- Pripremamo se za veliki međunarodni festival, Teatar Spiele 19. za redom škola Vidovec je organizator 8 zemalja iz Europe dolazi 50 grupa od vrtića do studenata, rekla je Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika u OŠ Vidovec, Vidovec.

Prije 20-ak godina neki su htjeli da njemački bude samo izborni predmet, no ravnatelj je inzistirao da bude obvezan.

- Danas to nitko ne traži jer smo s njemačkim postigli međunarodne uspjehe, naglasio je Predrag Mašić, ravnatelj OŠ Vidovec, Vidovec.

Baš su posebni i zanimljivi. Svakako ćemo ih ponovno posjetiti.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!