Potraga za uskrsnim jajima

17:21 / 12.04.2022.

Autor: Ana Papec/Regionalni dnevnik/HRT/I.B.

Potraga za uskršnjim jajima

Potraga za uskršnjim jajima

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Uoči Uskrsa u Lepoglavi su se zaigrani mališani iz dječjeg vrtića i učenici nižih razreda osnovne škole prvi put okušali u potrazi za uskrsnim pisanicama - zabavnoj i edukativnoj igri na otvorenom.

Uskrsni zeko sakrio je pisanice u lepoglavskom parku. Mališani iz dječjeg vrtića i učenici nižih razreda osnovne škole veselo su krenuli u potragu za šarenim iznenađenjima.

- Tražila sam ih posvuda. Bile su sakrivene iza drva i na granama, rekla je Tena.

Oko grmlja, drveća i u travi bilo je skriveno 140 pisanica.

- Nema nikakvih posebnih uputa, samo ne smiju ići blizu ceste, a mi smo ih tako sakrili da se malo pomuče dok ih ne pronađu, rekla je direktorica TZ-a grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Djeci su u potrazi pomagale odgojiteljice i učiteljice, uputivši ih na tajna mjesta.

- Znate i sami da su djeca predškolske dobi aktivna, vole igru, vole biti na otvorenom i to nam je bila prilika da povežemo ugodno i korisno. I mislim da su uživala u svježem zraku i u prekrasnom uskrsnom ozračju i mislim da su bila jako zadovoljna, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak-Ribić.

Dobre zabave, smijeha i radosti nije nedostajalo. Uskrsna igra na otvorenom imala je i edukativan karakter, mališani su naučili koliko je važno biti uporan i snalažljiv.

- Naravno da se brinemo za naše najmlađe jer razvoj našeg grada i budućnost se moraju temeljiti na mladima i uvijek na obrazovanim ljudima. To je ono što smo si kao grad postavili za ciljeve, da svaki put postoji neka manifestacija gdje ćemo uključiti naše najmlađe, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Svi sudionici ove zabavne pustolovine na kraju su nagrađeni slatkišima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!