18:30 / 14.04.2019.

Autor: D.M./T.V./HRT

Potraga za virtualnim pisanicama

-

-

Foto: - / -

U vukovarskoj park šumi Adici više od 300 mališana tragalo je za pisanicama, i to virtualnima. Riječ je o nagradnoj igri grada i turističke zajednice "Pisanicom do Uskrsa".
U vukovarskoj park šumi Adici više od 300 mališana tragalo je za pisanicama, i to virtualnima. Riječ je o nagradnoj igri grada i turističke zajednice "Pisanicom do Uskrsa". Spojila je boravak u prirodi i digitalno doba. Svaki sudionik osvojio je nešto, a najvrjedniji od njih dobio je i najvrjednije nagrade.

Vukovarska Adica danas je bila mjesto uskrsne ekspedicije. Pisanice skrivene posvuda čekale su male tragače da ih pronađu.

Za početek potrage bilo je potrebno skinuti aplikaciju, a zatim putem ekrana pametnih telefona svaku pronađenu pisanicu i označiti.

- Riječ je o 220 pisanica, svaka od njih nosi nagradu od toga imamo tri glavne. Najsretniji će biti oni koji će osvojiti one velike, ali i one male nagrade, objasnila je Marina Sekulić, direktorica TZ-a grada Vukovara.

Ova šuma omiljeno je okupljalište Vukovaraca i vrlo popularno obiteljsko odredište.

- Adica ponovno postaje centar okupljanja Vukovarca gdje vikendom možete vidjeti jednu lijepu sliku, puno djece, obitelji. Ovo je jedna lijepa inicijativa kojom se spaja ovaj vanjski dio za djecu, da su u prirodi, ali i isto tako ono što je svakodnevica danas, a to je mobitel u rukama, ističe Ivana Mujkić, zamjenica gradonačelnika Vukovara.

Nitko od vrijednih tragača nije otišao praznih ruku, dok su oni najuspješniji osvojili bicikl i prijenosno računalo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!