Povratak u školu nakon šest mjeseci

21.09.2020.

16:02

Autor: Perina Pribilović/T.D./Regionalni Dnevnik/HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon dvotjedne izolacije nastavnog osoblja i tjedna škole na daljinu, u Murteru se sve vratilo na "novo normalno".
Nakon dvotjedne izolacije nastavnog osoblja i tjedna škole na daljinu, u Murteru se sve vratilo na "novo normalno". Pa su od prošlog utorka svi u školskim klupama. Dobra strana epidemioloških mjera jest i to što su im odobrena dva razredna odjela više.

Moderna škola s pet ulaza može više nego zadovoljiti epidemiološke mjere. A tomu je dodatno pomogla i odluka županije da dva velika odjeljenja petog i osmog razreda prepolove i dobiju 4 manja.

- Odobrili smo da neke razrede koji su bili jako veliki s 28, 29 učenika podijelimo. Rad s 14, 15 učenika i 29 je totalna razlika. Mislim da smo dobili sada i na kvaliteti rada jednu novi dimenziju, objašnjava Ivana Finka, ravnateljica OŠ Murterski škoji.

Iako im je neobično, učenicima je povratak u školu mnogo prihvatljiviji od online nastave.

- Drugačije je potpuno nego prošle godine. Prošle godine smo mogli van na odmor. Ove godine moramo dezinficirati ruke i nositi maske na odmoru, ističe Toma Radman, učenik 2. r. OŠ Murterski škoji.

No, to je mala cijena, reći će mnogi, za ono što se dobije.- Najsretniji smo kad smo u školi i mi i djeca, a mislim i roditelji iznad svega. Neki se nisu vidjeli još od ožujka pa su povratak u školu jedva dočekali, govori Ivana Skroza, nastavnica likovne kulture OŠ Murterski škoji. - Samo su se niži vratili u petom mjesecu, a viši razredi su ovo čekali šest mjeseci. Tako da je nakon šest mjeseci ovo ipak jedna stvarnost - normalna stvarnost, ističe Ivana Finka, ravnateljica OŠ Murterski škoji.

- Svakako svi mi koji smo izabrali prosvjetu, tu struku smo najsretniji kada smo u školi i ja sam se spasila i meni je baš drago da sam s učenicima. Razrednica sam ove godine petašima, ističe Skroza.

Petašima i prvašima, prvi tjedan u online nastavi bio je prilika za upoznavanje virtualnih programa. Za koje se svi nadaju da im neće skoro trebati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!