Prabaka pčelarica priča priče o prirodi

03.03.2020.

16:35

Autor: Katarina Barač-Perošević/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Zbog ljubavi prema prirodi prije 35 godina zakoračila je u svijet pčelarstva. Svoje priče iz prirode rado pripovijeda djeci. Zato ih je odlučila napisati i objaviti u svojoj prvoj knjizi "Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa".
Osječanka Evica Šunić učiteljica je u mirovini. Zbog ljubavi prema prirodi prije 35 godina zakoračila je u svijet pčelarstva. Svoje priče iz prirode rado pripovijeda djeci. Zato ih je odlučila napisati i objaviti u svojoj prvoj knjizi "Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa".

Iako je 21 godinu u mirovini, 78-godišnja gospođa Evica Šunić nije se odrekla pisanja niti se pomirila s mirnom svakodnevicom umirovljeničkog života.

- Stalno nešto radim, prabaka sam, dvoje praunuka, ali međuvremenu ipak se posvećujem pisanju, govori gospođa Evica.

Ova bivša učiteljica pisala je stalno, ali nije objavljivala. Na to su je potaknuli obitelj i svijet pčelarstva. Tako je nastala knjiga o pčelama i medu.

- Jednostavno, ta ljubav prema pčelama istraživanje, čitanje, druženje, edukacije naprosto je to nešto što me jako privuklo i odlučila sam to primjereno djeci napisati u ovoj knjizi, naglasila je.

Glavni junak knjige "Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa" je dječak Lovro. Gospođa Evica opisuje i svoje djetinjstvo, ipak želja joj je na ovaj način doprijeti do budućih pčelara.

- Da shvate pčele kao pomagačice, kao suradnice i nešto što je bitno za ovaj svijet u društvu da se bez njih ne može, istaknula je Evica.

U oslikavanju knjige pomogli su i učenici OŠ Višnjevac, u kojoj je gospođa Evica nekada radila.

- Naučila sam o pčelama i životu naših predaka. Pčele istraživačice istražuju i upućuju na livadu tamo gdje su našle med, naglašava Evica.

"Pčele u zagrljaju cvjetnih mirisa" prva je Evičina knjiga, posvetila ju je praunuku Lovri, no ova zaljubljenica u prirodu, autorica i pčelarica najavljuje ih još jer i praunuk Petar zaslužuje knjigu od svoje prabake.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!