17:47 / 08.02.2018.

Autor: HRT

Pravilnom prehranom omogućite kvalitetniji život djeci sa srčanim manama

-

-

Foto: - / -

Riječkim roditeljima koji su organizirani u 'Udrugu veliko srce malom srcu' veselje je bilo ugostiti zagrebačku 'Humanitarnu udrugu Renato - kuhari bez granica'.
Riječkim roditeljima koji su organizirani u 'Udrugu veliko srce malom srcu' veselje je bilo ugostiti zagrebačku Humanitarnu udrugu 'Renato - kuhari bez granica'. Gosti iz Zagreba su u Ronjgima pokraj Rijeke održali radionicu na kojoj su roditelje educirali o prehrani upravo za djecu sa srčanim manama. 

U Hrvatskoj je oko 10 000 djece sa srčanim bolestima. Godišnje ih se rađa još 500. Želimo im osigurati što bolji, kvalitetniji život, zapravo zdravlje, kroz nutricionizam. Kroz savjete našeg nutricioniste, savjete kuhara, kardiologa, objašnjava Marijana Zanze, tajnica Humanitarne udruge 'Renato - kuhari bez granica'.

U Humanitarnoj udruzi Renato - kuhari bez granica su i učenici i nastavnici Ugostiteljske škole u Opatiji. Surađujemo s puno udruga. Svima ćemo pomoć. Sa svima ćemo se poigrat. To je ko pješčanik - igra u pijesku i dobro je svima dati saznanja kako usrećiti naš organizam, ističe Damir Perman, nastavnik Ugostiteljske škole iz Opatije.

Upravo stoga osmislili su meni koji će djeci biti primamljiv, ali i zdrav. Podržati odrastanje, odnosno fizički napredak, što znači da je jako važan unos proteina i visoka proteinska prehrana nerijetko kontraindikacija mnogim stanjima, objašnjava nutricionist Nenad Bratković. Koliko god bili upućeni, roditelji žele znati više.

Udruga 'Veliko srce malom srcu' prikuplja sredstva za medicinsku opremu, za razvoj pedijatrijske kardiologije te za projekte kojima se pomaže djeci sa srčanim greškama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!