Predstavljen projekt "Progledaj srcem online"

16.09.2021.

10:35

Autor: Hina/V.M.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: JoHo / Shutterstock

"Progledaj srcem online" novi je projekt koji djeci i mladima do 25 godina želi osvijestiti važnost razvoja talenata i pokazati kako se kroz kulturu i umjetnost može pridonositi društvu, a prve radionice počinju 20. rujna.

Predsjednica Udruga 'Ime dobrote', koja je osmislila je i razradila projekt 'Progledaj srcem online', Ksenija Abramović izrazila je zadovoljstvo da su pronašli put kako nastaviti njegovati vrijednosti umjetnosti i kulture i 'online' te da su na tom putu imali financijsku podršku fondova Europske unije i Republike Hrvatske.


Prije toga, udruga je pet godina održavala koncerte duhovne glazbe "Progledaj srcem", i iz godine u godinu okupljala sve više ljudi dok nisu napunili Arenu i okupili 18 tisuća ljudi. Ondje su svi pjevali zajedno s najvećim imenima duhovne glazbe, ali je to prekinula pandemija 2020. pa je udruga posegla za online formom.


Projekt uključuje 33 besplatne umjetničke i kulturne aktivnosti za 60 djece i mladih do 25 godina, obuhvaća 'online' panele, radionice, koncerte, izložbe i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture, kazao je voditelj projekta Luka Kotlar na konferenciji za novinare u srijedu.


Progledaj srcem online traje godinu dana od početka lipnja 2021., i ukupno iznosi 455 tisuća kuna, od čega je iznos EU potpore 387 tisuća kuna. Bespovratna sredstva u iznosu od 15 posto projekta osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!