16:02 / 02.03.2020.

Autor: Ana Macan/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

"Prelog" opet visoko podiže ljestvicu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nove učionice opremljene su najsuvremenijim uređajima.
Jedna od najvećih škola u Hrvatskoj - prirodoslovna srednja škola "Vladimir Prelog", nekad poznata kao kemijska, još je veća. Nadograđena je s devet učionica i pet kabineta pa će se tako sva nastava održavati samo u jutarnjoj smjeni.

Nove učionice opremljene su najsuvremenijim uređajima. Učenici će tako pratiti nastavu s pomoću LCD projektora, interaktivne ploče i računalne simulacije.

Popularnog "Preloga" pohađa više od 600 učenika, prvenstveno ljubitelja prirodnih znanosti. Budućim kemijskim, ekološkim i geološkim tehničarima i učenicima koji se odluče za smjer dvojezične gimnazije - nove prostorije svakako će koristiti za lakše svladavanje - teorijskog i praktičnog dijela nastave.

Posljednjih godina Prirodoslovna škola "Vladimir Prelog" bilježi sve već interes za upis, stoga su uveli prijemni ispit. Prošle godine zaprimili su 1650 prijava na 260 slobodnih mjesta pa se proširenjem nadaju i povećanju upisnih kvota.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!