13:48 / 22.03.2018.

Autor: T.V./Hina

Premijera lutkarske predstave 'Jaje' u varaždinskom HNK

Izvor: hnkvz.hr

Izvor: hnkvz.hr

Foto: - / -

Dječja lutkarska predstava 'Jaje', po tekstu Zlatka Krilića i u režiji Dubravka Torjanca, premijerno će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.
Dječja lutkarska predstava 'Jaje', po tekstu Zlatka Krilića i u režiji Dubravka Torjanca, premijerno će biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Predstava je edukativna, zabavna i raspjevana priča o dječaku Joji koji nestrpljivo čeka da mu se iz jajeta izlegne pilić, a nije očekivao da se iz gomile svakojakih jaja koja je prikupio izlegnu noj, puž, zmija, krokodil i druge životinje.

Redatelj Dubravko Torjanac istaknuo je da nema hrvatskog lutkarskog kazališta koje nije barem jedanput odigralo 'Jaje'. Htjeli smo napraviti jednostavnu, a s druge strane efektnu predstavu. Nama trenutno fali predstava za niži uzrast, od 3,5 godine na dalje. Vjerujem da smo uspjeli i da će s djecom uživati i roditelji, rekao je Torjanac.

Autorica tekstova songova je Vesna Kosec-Torjanac. Budući da su ovdje životinje u pitanju, one imaju izrazito naglašene karaktere pa u tom smislu mora biti i song koji je dio uloge. Ima 11 songova koji predstavi daju dodatni ritam i sadržajno obogaćuju tekst. Htjeli smo ići na duhovitost, na nešto što će djeci zadržati pažnju još jače, što će ih prilijepiti uz živopisne lutke koje glumci prekrasno animiraju, rekla je autorica songova.

Lutke će u 'Jajetu' oživjeti glumci-animatori Filip Eldan, Nikša Eldan i Katarina Arbanas.

Premijera će biti na Velikoj sceni varaždinskog kazališta u 17 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!