Prestižna svjetska nagrada našoj mladoj dizajnerici

05.05.2021.

09:46

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Karla Kocijan

Karla Kocijan

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Naslonjač "Nana" mlade dizajnerice Karle Kocijan osvojio je prestižnu međunarodnu nagradu "A Design Award", kojoj se nadaju dizajneri diljem svijeta. 

Riječ je o iznimnom komadu namještaja - čvrstom, ali lako prenosivom naslonjaču u koji je, zbog povišenog sjedala, lakše sjesti i iz njega ustati. 


Iako je prilagodljiv svima, namijenjen je osobama treće životne dobi - skupini često marginaliziranoj i u svijetu dizajna.

- Od diplomskog studija sam krenula s istraživanjem svega vezanog za treću životnu dob: što im je potrebno, što im smeta ili kakav je uopće njihov način života? Tako da se ova fotelja kuhala već jako dugo i nagrade su poticaj za stvaranje još nečega i stvaranje jedne cijele niše dizajna za treću životnu dob, izjavila je Karla Kocijan za Vijesti iz kulture.

Radovi Karle Kocijan već su i ranije bili zapaženi na svjetskoj dizajnerskoj sceni - primjerice, prošle se godine istaknula njezina suradnja s Dianom Sokolić na idejnom rješenju dizajna nadahnutog karantenom. Radi se o naslonjaču 287 Corona Lockdown na kojem su se dizajnerice poigrale toaletnim papirom kao simbolom panike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!