15:10 / 22.10.2018.

Autor: E.L.S./R.Z./HRT

"Pretežno vedro" - igrica za mentalno zdravlje djece u školama

-

-

Foto: - / -

Kroz 150 pitanja uz "Pretežno vedro" razbijaju se brojne stigme i zablude o mentalnom zdravlju, pa je preporučujemo i starijima, jer životna škola ne poznaje granice.
"Pretežno vedro" naziv je javno-zdravstvenog projekta kojim Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i Služba za mentalno zdravlje na kreativan i zabavan način doprinose razvoju emocionalne pismenosti među djecom i mladima.

Istoimena društvena igra nastala u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split krenula je i u virtualni svijet. Pretežno vedro i veselo, ujedno korisno i zabavno, učiti je uz ovu igru pitalica.

U njoj učimo o emocionalnoj pismenosti i puno je zabavnije učiti nego iz knjige, kaže Šimun Pavlović.

Igru "Pretežno vedro" školarci s Meja prenijeli su i u digitalni oblik.

Nije bio lagan zadatak ali bio je dosta dobar izazov, znači djeca današnjih dana su više na kompjutrima i mobitelima pa smo sebi dali izazov, objašnjava Petar Burazin.

Uz ovu igru uče brojni mali Splićani. Uskoro je i natjecanje u kojem će sudjelovati 12 škola.

Igra je odlična zato što kroz igru djeca oče o emocionalnoj pismenosti, o svom mentalnom zdravlju, koliko je važno u današnjem svijetu da vodimo računa o tome, poručuje Mirela Grbić, Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Kroz 150 pitanja uz "Pretežno vedro" razbijaju se brojne stigme i zablude o mentalnom zdravlju, pa je preporučujemo i starijima, jer životna škola ne poznaje granice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!