Prijateljstvo u očima djece: Rosa i Nicolas

26.01.2022.

12:02

Autor: Kod nas doma/HRT/I.B

Rosa i Nicolas

Rosa i Nicolas

Foto: Kod nas doma / HRT

Rosa i Nicolas jako su dobri prijatelji. Znaju se od malih nogu i nadaju se da će ostati prijatelji cijeli život.

Rosa kaže da joj je Nicolas "dobar prijatelj i jako drag".

- Ima smeđe oči i smeđu kosu, voli igrati nogomet, voli jesti pizzu i voli životinje, opisala ga je.

- Rosa mi je jedna od najboljih prijateljica, simpatična je, "cool" je. Ima smeđe oči i isto joj je jedan zub malo nakrivljen kao i meni. Rosa voli crtati, jako voli crtati, kaže Nicolas.

- I kad cure love dečke, onda on uvijek ne želi pa ga sve cure uvijek prvog ulove, zato što su bile zaljubljene u njega, rekla je Rosa.

Nicolas je na to odgovorio da je puno cura bilo zaljubljeno u njega, a jedino Rosa nije.

- Mislim da nas drži što smo slični, volimo se družiti i jako smo dobri prijatelji. Mislim da smo se samo jednom posvađali, a možda čak nikad, rekla je Rosa, a Nicolas se složio.

Rosa smatra da bolje crta od Nikole jer su cure urednije nego dečki.

Nicolas je uvjeren da od nje sigurno bolje igra nogomet i da je brži.

Rosa bi radije pucala. Morat će pogoditi s praćkom u metu, u tri plastične čašice. Sumnja da će uspjeti, ali možda uspije pogoditi čašu.

Nicolas se sjeća da je rekla da bi rado pucala na gol, ali on misli da bi radije branila. Njemu se to čini nekako lakše, ne smatra se dobrim golmanom, ali misli da bi ona bila dobra.

Njezin izazov je preskakanje vijače.

- Zato što je on loš u tome. U prvom razredu je, recimo, bio toliko loš da nije znao preskočiti vijaču barem pet puta, rekla je.

- U prvom razredu mi to nije dobro išlo, ali sad u hodu znam dobro preskakati, obranio se.

Voljeli bi, kažu, da su cijeli život prijatelji.

- Mislim da je istina to, kad se poznaješ od malena ili od škole, od malih nogu, da onda uvijek budeš prijatelj, da se ne može pokvariti to prijateljstvo, zaključio je Nicolas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!