23:18 / 30.03.2020.

Autor: Sara Badžek/Dnevnik3/IMS/HRT

Printaju i poklanjaju svoje 'pametne' vizire

-

-

Foto: - / -

Ova priča o solidarnosti i zajedništvu dolazi iz varaždinske Elektrostrojarske škole.
Krizu s koronavirusom u našoj zemlji prate i mnoge priče o solidarnosti i zajedništvu. Donosimo jednu iz varaždinske Elektrostrojarske škole. Profesori i mentori tamošnjeg Centra izvrsnosti za nove tehnologije izradili su model za proizvodnju vizira na 3D printerima, koje doniraju zdravstvenim ustanovama.

- Krenuli smo s modelom kojem je trebalo oko 7 sati, nakon toga krenulo se u razvoj vlastitog modela. Za njegovo printanje potrebno je 45 minuta, kaže mentor u Centru izvrsnosti Robert Ljubek. Dosad su zdravstvenim ustanovama donirali dvjetsotinjak vizira.

Model su razvili mentori varaždinskog Centra izvrsnosti za nove tehnologije. Lijepa je gesta - za izradu se javljaju i učenici. U ovom projektu sudjeluje puno ljudi. Nije važan pojedinac, bitni smo svi. I važno je koliko ćemo uspjeti vizira napraviti, kaže ravnatelj Elektrostrojarske škole Igor Kos.

Model se može preuzeti s internetske stranice Europskog talent centra Hrvatska. A da se dobar glas daleko čuje, dokazuje i to što ga je preuzela i europska mreža za potporu talentima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!