16:26 / 19.08.2019.

Autor: Željka Živković/V.K./HRT

Pripreme za novu školsku godinu

-

-

Foto: - / -

Još su samo tri tjedna ostala do početka nove školske godine. Pripreme su već počele pa je i roditelja i učenika u knjižarama - sve više.
Još su samo tri tjedna ostala do početka nove školske godine. Pripreme su već počele pa je i roditelja i učenika u knjižarama - sve više.

U knjižari na središnjem osječkom trgu zasad nema većih gužvi, ali kako svakoga dana stiže sve veći broj školskih udžbenika i radnih bilježnica, kupaca će biti sve više.

- Roditelji dolaze, rade predbilježbe za radne bilježnice za osnovnu školu, srednja škola se kupuje. Ove godine su potpuno novi udžbenici za prvi i peti razred i za stem područja u 7. razredu. Uobičajena je situacija, govori Ivica Vuletić, vlasnik knjižare.

Novost za roditelje osnovaca u cijeloj Hrvatskoj su i besplatni udžbenici za sve predmete, uključujući i izborne, od informatike i stranog jezika do vjeronauka.

Ipak početak škole odrazit će se na kućne proračune.

A ondje će i ove  školske godine sve osnovnoškolce dočekati besplatan obrok. Jedinstven je to projekt Osječko-baranjske županije započet prije dvije godine.

- Taj besplatni obrok nije samo radi besplatnog obroka osmišljen, nego je osmišljen da bi se hrana i namirnice koje se budu dostavljale našim osnovnim školama, dostavljale s naših OPG-ova te na neki način pomažemo i našim poljoprivrednicima, OPG-ovima, svima onima koji proizvode hranu, rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Knjižare, nema dvojbe, u idućem razdoblju čekaju velike gužve, jer treba nabaviti i dodatni pribor i pomagala. Kad se zbroje računi iz knjižara i trgovina, jer djecu valja i odjenuti, mnogi će roditelji početak školske godine osjećati i po nekoliko mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!