Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba pobjednica kviza o Saboru

10.03.2023.

14:22

Autor: HRT/V.G./Hina

Zgrada Sabora

Zgrada Sabora

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga iz Zagreba, s osvojenih maksimalnih 90 bodova, pobjednik je trećeg online kviz-natjecanja Koliko poznaješ Hrvatski sabor za srednjoškolce koje je održano u petak.

Drugo je mjesto pripalo Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana iz Ogulina (86.67 bodova), a treće Srednjoj školi Marka Marulića Slatina (86 bodova), izvijestila je saborska Služba za građane, organizatorica natjecanja.

Prema preliminarnim rezultatima, četvrto i peto mjesto zauzele su Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina.

Od šestog do desetog mjesta plasirali su se zagrebačka XVI. gimnazija, osječka III. gimnazija, Srednja škola Pregrada, Ekonomska i turistička škola Daruvar te Gimnazija Daruvar.

Na ovogodišnjem kvizu sudjelovali su srednjoškolci iz 52 škole, ukupno 156 učenika raspoređenih u tročlane timove.

Zanimljiv je detalj da je ogulinska Gimnazija bila pobjednica prvog online kviz-natjecanja Koliko poznaješ Hrvatski sabor za učenike srednjih škola, dok je drugo mjesto pripalo Srednjoj školi Marka Marulića iz Slatine, a treće Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!