Priručnik iz solfeggia za učenike nižih razreda

07.11.2021.

14:48

Autor: Irena Košar/Dnevnik/IMS/HRT

Priručnik iz solfeggia

Priručnik iz solfeggia

Foto: Dnevnik / HTV

Zbog pandemije su se pred izazovom našle i glazbene škole. No, neki u izazovima vide priliku. Profesoricu zagrebačke Glazbene škole to je motiviralo da napravi Priručnik iz solfeggia za učenike nižih razreda.


Ljubav prema glazbi i sviranje nekog instrumenta povezuje učenike.

- Prvo se raspjevamo, onda nekad znamo nešto pisati ili pjevati, pa na kraju pjevamo neke pjesmice ili nove ritamske primjere, priča učenica Noela.

A u tome im pomaže priručnik koji je napisala njihova profesorica. Posljednje dvije godine bile su izazovne i za učenike glazbenih škola, trebalo se prilagoditi.

- Jako smo se morali na novi način truditi i sigurno da je taj rad uvelike doprinio tome da je evo taj priručnik sada i ukoričen i objavljen, kaže Marija Berać-Jozić, nastavnica solfeggia u Glazbenoj školi Pavla Markovca.

Od velike je koristi bio i učiteljima i učenicima pri izvođenju nastave na daljinu jer u njemu su novi radni materijali - radni listići na kojima djeca mogu vježbati i objediniti znanja i vještine.

U stvaranju priručnika, kaže nam profesorica, od velike su pomoći bili njezini učenici. Iako su tek na početku glazbenog obrazovanja, znatiželjni pogledi i razigrani prstići učenika otkrivaju da se među njima nalaze neki budući vrhunski glazbenici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!