13:25 / 11.03.2019.

Autor: Vesna Zovko/V.M./HRT

Projekt 'Brodo' povezuje mlade koji odrastaju u različitim okolnostima

-

-

Foto: - / -

Izložba u zagrebačkom naselju Prečko nastala je u sklopu projekta 'Brodo' Udruge za kreativni i socijalni rad iz Zagreba, koja se bavi najosjetljivijim skupinama društva.
Izložba u zagrebačkom naselju Prečko posebno je obradovala djecu i mlade,a nastala je u sklopu projekta 'Brodo' Udruge za kreativni i socijalni rad iz Zagreba koja se bavi najosjetljivijim skupinama društva.

Udruga najviše radi s djecom i mladima koji odrastaju u nepovoljnim okolnostima pokušavajući odgovoriti na njihova pitanja i potrebe. Na izložbi su predstavljeni radovi djece i mladih koji odrastaju u različitim društvenim okolnostima.

- Korisnici na ovom projektu su bili djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Tuškanac - podružnica Prekrižje. To su djeca s poteškoćama u razvoju, djeca iz Centra za pružanje usluga u zajednici Dugave i djeca iz naše šire zajednice s Trešnjevke Jug, koja su bila upoznata s tim da zapravo postoje i drugačija djeca od njih, kaže predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Prečko Ozana Leko.

Likovni radovi pokazuju svjetove i jednih i drugih, njihove afinitete i snove. Prava adresa za izlaganje bio je Društveni dom u Prečkom.

- Vrlo nam važno uključiti sve strukture našeg društva, pogotovo one najosjetljivije. U tome nam pomaže Udruga za socijalni i kreativni rad jer nas uče kako privući sve strukture društva da nam se priključe poboljšavanju života u našem kvartu, napominje Leko.

To je, inače, najveći društveni dom u Zagrebu, koji nastoji oplemeniti kvalitetu života različitim korisnim sadržajima za sve. Uz kulturne i sportske aktivnosti, u sklopu projekta 'Brodo' mladi su pokazali zanimanje i za urbano pčelarstvo, koje djeluje poput terapije, a oslikali su i jednu košnicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!