17:39 / 20.08.2019.

Autor: Željka lopac Purković/V.K./HRT

Projekt "Igramo se!" za djecu s teškoćama u razvoju

-

-

Foto: - / -

Centar za rehabilitaciju Rijeka posjetila je Udruga Dalmalino iz Splita, kako bi korisnike centra uključila u projekt Igramo se.
Centar za rehabilitaciju Rijeka posjetila je Udruga Dalmalino iz Splita, kako bi korisnike centra uključila u projekt Igramo se. Riječ je o projektu koji su prije 7 godina pokrenuli u Splitu, a danas obilaze cijelu Hrvatsku kako bi se igrali s djecom s teškoćama u razvoju, te s osobama s invaliditetom.

Riječki korisnici Centra za rehabilitaciju oduševljeni su njihovim pristupom i programom.

Prilika za druženje, veće samopoštovanje zbog boravka u skupini, prilika za učenje - sve je to samo dio programa zabavno-edukativnog projekta Igramo se! Naime, Udruga Dalmalino radi na prihvaćanju i razumijevanju različitosti kako bi se postigla kvalitetnija komunikacija i život cijele društvene zajednice.

- Oni osim što daju onu prikazivačku dimenziju da sudjeluju u programu i nešto izvode, oni se uhvate za ruku za tog štićenika, neovisno, dali je to dijete ili odrasla osoba i to je ona poanta svega da smo svi isti - da ubijemo tu riječ različitosti. Svi smo jednaki na ovom svijetu- svi smo Božja djeca, a to je bit ovoga projekta, a sve kroz igru, ističe Zoran Vrsalović, koordinator Zabavno-edukativnog projekta Igramo se!

Stoga su ovakvi projekti važni za postizanje interakcije s osobama različitih sposobnosti.

- Ovakvi projekti su hvalevrijedni u našim ustanovama, s osobama s posebnim potrebama. Tu se vidi jedna direktna interakcija naših korisnika, naglašava Ornela Klevisser Tomašić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Ovo je jedan od načina na koji se razvija razumijevanje teškoća koje imaju osobe s posebnim potrebama, ali i spoznaja da pojedinac može prevladati svoje teškoće i ipak postići uspjeh.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!