16:19 / 27.08.2018.

Autor: M.Š./HRT

Projekt (Ne)budi mi (ne)prijatelj

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održala je okrugli stol 'Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima' povodom završetka projekta '(Ne)budi mi (ne)prijatelj!'.
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održala je priteklog petka okrugli stol pod nazivom 'Važnost razvoja školskog volontiranja u prevenciji nasilja među mladima' povodom završetka projekta (Ne)budi mi (ne)prijatelj!  kojeg provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Udruga je još 1. kolovoza prošle godine započela s provedbom projekta (Ne)budi mi (ne)prijatelj!  čiji je cilj osnaživanje doprinosa volonterstva kroz povećanje održivih i kvalitetnih programa školskog volontiranja te istodobno pridonošenje stjecanja kompetencija i znanja za budući profesionalni i osobni razvoj volontera uključenih u projekt. U sklopu projekta koordinatori volontera u Srednjoj školi Ludbreg educirani su o važnosti volontiranja, upoznati sa zakonskim okvirom školskog volontiranja te prednostima ranog uključivanja mladih u volonterstvo te su zajedno pripremili i proveli program volontiranja u školi. U sklolpu projekta sudionici su moglu doznati sve i o Protokolu u postupanju u slučaju nasilja među mladima, o temama medijacije i solidarnosti te se upoznati s važnošću korištenja tehnika aktivnog slušanja i nenasilne komunikacije u svakodnevnim odnosima.
O tome kako se projekt provodio i kako je prošao okrugli stol u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorila je Maja Štahan, voditeljica projketa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!