16:49 / 28.03.2019.

Autor: HRT

Projekt vukovarskih gimnazijalaca najbolji na svijetu

-

-

Foto: - / -

Nakon što su nedavno osvojili priznanje za projekt Pametni grad, vukovarski gimnazijalci ponovili su uspjeh, ali ovoga puta na svjetskoj razini, jer je njihov projekt u Milanu proglašen najboljim na svijetu.
Nakon što su nedavno osvojili priznanje za projekt Pametni grad, vukovarski gimnazijalci ponovili su uspjeh, ali ovoga puta na svjetskoj razini, jer je njihov projekt u Milanu proglašen najboljim na svijetu. Iza njihovog pobjedničkog projekta stoje sati i sati rada i učenja.

U "Pametnom gradu" ovih vukovarskih gimnazijaca na šetnici uz Dunav ne rasipa se energija. Solarni tragači cijeli dan skupljaju sunce i energijom napajaju gradski promet.

Njihov projekt oduševio je cijeli svijet. Između 650 maketa iz stotinu zemalja na natjecanju u Milanu briljirali su u kategoriji obrazovanje.

Maketu su slagali više od mjesec dana. I ponosni su na svoj uspjeh koji je proslavio i Vukovar.

A mladim vukovarskim kreativcima želja je da svaki grad ovako pametno troši energiju jer samo se tako, poručuju, čuvaju sirovine i okoliš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!