08:49 / 20.02.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Prošećite PrOSjačkom ulicom

-

-

Foto: - / -

Izložba je praktički ispitni zadatak iz kolegija Menadžment muzeja i izložbi i predstavlja reakciju na rastući problem današnjice, posebno prisutan u Slavoniji i Baranji - siromaštvo.
Prigodom obilježavanja Svjetskoga dana socijalne pravde, studenti druge godine diplomskoga studija smjera Kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju u Osijeku svim su zainteresiranima omogućili uvid u njihov završni projekt - izložbu naziva „prOSjačka ulica“.

Izložba je praktički ispitni zadatak iz kolegija Menadžment muzeja i izložbi i predstavlja reakciju na rastući problem današnjice, posebno prisutan u Slavoniji i Baranji - siromaštvo.

Organizatori i voditelji projekta su studenti pod mentorstvom doc. art. Anđelka Mrkonjića i Tomislava Levaka, asistenta.

Simboličnim se nazivom ljudima želi približiti pojam siromaštva te ih, dok se šetaju "PrOSjačkom ulicom" barem na trenutak uvesti u svijet onij čiji se život svodi na neprestanu brigu oko toga hoće li sutra imati dovoljno novca za komadić kruha.

Glavni je cilj posjetiteljima stvoriti ematiju te ih potaknuti da pomognu onima kojima je svaki oblik pomoći dobrodošao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!