Prva ljetna radionica studenata glazbe na Visu

26.08.2021.

11:52

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Ljetna radionica studenata glazbe na Visu

Ljetna radionica studenata glazbe na Visu

Foto: Nikola Kežić / promo

Prvi put na otoku Visu, u gradu Visu održat će se Ljetna radionica studenata glazbe koji će završni gala koncert imati u ponedjeljak 30. kolovoza

O programu radionice u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s dirigentom koncerta Mateom Narančićem koji se iz Visa uključio video pozivom:

- Upravo danas na Vis dolaze pjevači, a sutra i orkestar, koji će sudjelovati na prvoj ljetnoj radionici studenata glazbe, istaknuo je Mateo Narančić.


Za program radionice odabrani su "hitovi" klasične glazbe - Mozart, Donizzeti, Verdi, Gounod, Puccini...


Na završnom koncertu, koji će se dogoditi 30. kolovoza, sudjeluju sopranistice Neža Vasle i Marija Salečić, tenor Filip Filipović, bariton Davor Nekjak te orkestar, a nastup će se održati u prostoru Batarije.


- To je gradski arheološki muzej s odličnom akustikom tako da ne treba ozvučenje, ističe Narančić.


Na koncertu neće biti samo glazbene izvedbe, već će publika moži saznati i više o tomu o čemu se pjeva u predstavljenim arijama.


Ostvarena je i suradnja s Turističkom zajednicom Visa pa će uz samu glazbu biti organiziran i turistički obilazak grada Visa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!