Prvi međunarodni susret škola ambasadora Europskog parlamenta

20.05.2022.

12:24

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Prvi međunarodni susret škola ambasadora Europskog parlamenta

Prvi međunarodni susret škola ambasadora Europskog parlamenta

Foto: Dnevnik u podne / HRT

U Zagrebu se održava prvi međunarodni susret škola ambasadora Europskog parlamenta. 300 srednjoškolaca i njihovih mentora iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Slovačke u dva će dana razmijeniti iskustva o europskoj solidarnosti, umjetnoj inteligenciji, slobodi govora i budućnosti Europe. 

- Očekujem da naučim dosta toga o samom sistemu funkcioniranja Europskog parlamenta, rekla je Larisa Nomo Nemi, učenica 2. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec.

- Odlučili smo sudjelovati u ovom projektu zbog toga jer jednostavno smatramo da možemo mnogo toga naučiti, upoznati nove ljude, rekao je Jakov Feher, učenik 3. razreda Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec.

- Ovaj nam program omogućuje povezivanje učenika i učitelja, što je iznimno važno. S druge strane, omogućuje edukaciju jer smo primijetili da školski kurikulumi ne pokrivaju dovoljno pitanje Europe, rekao je Stephen Clark, direktor u Glavnoj upravi za komunikacije EP-a.

- Vaša nova generacija razumije prednosti Europske unije, razumije globalne izazove i kako se svaka država članica s njima nosi. Generacija ste koja želi biti aktivna od samoga početka, rekao je Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!