Prvi put na moru

04.05.2019.

19:11

Autor: Perina Pribilović/E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Ideja je potekla od šibenskih i splitskih jedriličara velikog srca, koji su im dali vrijednu posadu i luksuzne brodove.
Na incijativu splitskih skipera i šibenskih vlasnika jedrilica 34-ero djece koja žive bez roditelja ovaj vikend zajedrilo je Jadranom. Obilazak Prvića, Zlarina, Skradina i Šibenika organizirala im je Vladina Zaklada "Hrvatska za djecu". Mnogima od njih ovo je prvi boravak na brodu, a nekima - i na moru.

Ekipa dolazi iz pet domova za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi. Iz Osijeka, Lipika, Vinkovaca, Slavonskog Broda i Zagreba. Mnogima je to prilika - za pamćenje.

Nakon prve noći u brodskoj kabini, stižu i nove spoznaje...

- Lijepo, ali je prenisko, često udarim glavom...

- Malo neobično, ali navikneš se, malo ljulja...

Obići će tako Šibenski kanal i dio arhipelaga. Otići će do otoka Prvića, pogledat će memorijalni centar Fausta Vrančića, nakon toga na otok Zlarin gdje će pogledati Muzej koralja. Zatim idu u Skradin i Nacionalni parka Krka. Vrlo lijep i vrijedan humanitarni projekt, slažu se svi.

- Mi smo Vladina zaklada, osim naših redovitih potpora čast nam je da možemo raditi ovakve projekte. Jedan od njih je i ovaj edukativno-sportski vikend - izjavio je Antonio Frenčić, stručni suradnik za projekte i potpore Zaklade "Hrvatska za djecu".

Djeci koja žive u domovima na takav način žele priuštiti učenje i putovanja. No prilika je to i za druženje s odgajateljima.

Ideja je potekla od šibenskih i splitskih jedriličara velikog srca, koji su im dali vrijednu posadu i luksuzne brodove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!