10:50 / 11.12.2018.

Autor: Maroje Vučićević/V.M./HRT

Prvi rođendan ADU-ove Galerije F8

-

-

Foto: - / -

Galerija F8 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, prva specijalizirana galerija za studente fotografije, proslavila je prvi rođendan.
Galerija F8 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, prva specijalizirana galerija za studente fotografije, proslavila je prvi rođendan.

Izložba 'U procesu 2' donosi radove studenata snimanja i fotografije. Studenti prve godine izlažu fotografije dokumentarnih tema, druge-  narativne fotografije, a treća godina - teme vezane uz tijelo.

Smatram da je jako bitno moći prezentirati publici svoj rad koji nastaje tokom školovanja jer možemo dobiti neki 'feedback' od gledatelja. Isto tako, susrećemo se s nekim problemima koji nam poslije mogu značiti puno – to je, recimo, postavljanje izložbe i slične stvari s kojima se ne bismo susreli kad ne bismo imali priliku izlagati za vrijeme studija,  komentira student ADU-a Ivan Buvinić.

Voditeljica Galerije F8 i mentorica na ADU-u Jelena Blagović napominje da su transparentno pokazali i uspjehe i neuspjehe studenata akademije: Ovom prilikom izlažemo sve ispitne radove tako da publika može vidjeti što se radi za vrijeme studiranja,  napomenula je Blagović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!