16:49 / 14.05.2018.

Autor: E.L.S./K.B./HRT

Pulska Industrijsko-obrtnička škola - svijetla točka za budućnost

-

-

Foto: - / -

Učenici su zadovoljni standardima u školi, bilo da se radi o opremljenosti učionica i radionica ili o profesorskim kadru.
Ni Istra, ni ostatak Hrvatske ne mogu se pohvaliti viškom kadrova u obrtničkim zanimanjima, osobito u građevinarstvu i strojarstvu. No, svijetla točka za budućnost je pulska Industrijsko-obrtnička škola. Zanimanja za upis u tu školu, u većini usmjerenja ne nedostaje.

U pulsku se Industrijsko-obrtničku školu na godinu upiše i do 70 učenika. Na raspolaganju su im strojarska, elektro i građevinska usmjerenja. Školski tim marljivo radi svake godine na privlačenju učenika.

Učenici su zadovoljni standardima u školi, bilo da se radi o opremljenosti učionica i radionica ili o profesorskim kadru. Industrijsko obrtnička škola nudi i mogućnosti prekvalifikacija.

Obrazovni sustav kao i znanost moraju biti u službi gospodarstva i prilagođavati se suvremenim potrebama. Kada u Istri i Hrvatskoj to zaživi, ne bi trebalo više biti mladih-stručnih ljudi koji neće moći pronaći adekvatno plaćen posao, smatra
Dragan Radovanović, profesor Industrijsko-obrtničke škole Pula. 
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!