08:59 / 08.02.2018.

Autor: HRT

Pulski osmaši izradili 3d mapping od školskih radova

-

-

Foto: - / -

Projekt je pokrenut na satu likovne kulture. Bio je to savršen spoj klasičnih tehnika slikanja i tehnologije 21. stoljeća.
Posebnu uspomenu na školske dane imat će osmaši pulske škole Šijana. Njihovi su likovni radovi digitalizirani i sačuvani u virtualnoj galeriji. Izradili su je sami, uz pomoć profesora i pulskih animatora.

3d mapping svjetski je trend. Zna to i Ivona Sokolović, učenica osmog razreda koja je s vršnjacima sudjelovala u izradi virtualne galerije: Crtali smo, imali smo temu božićnu i svi smo jednostavno uživali u tome i uživili se jako u to.

Projekt je pokrenut na satu likovne kulture. Bio je to savršen spoj klasičnih tehnika slikanja i tehnologije 21. stoljeća.

Reakcije djece bile su zapravo sjajne zato što su od ranog jutra po različitim digitalnim medijima i koriste ih svakodnevno, tako da je ovo bio jedan logičan slijed koji je njih onako dosta oraspoložio i dao im motivaciju do kraja školse godine, otkriva Roberta Weissman Nagy, profesorica likovne kulture.

Pulska umjetnička organizacija Visualia Group iza sebe ima nagrađivan i vrlo popularan festival svjetla. Suradnja s učenicima bila je izazov i zadovoljstvo.

Oni su imali priliku upoznati kako se radi 3d maping, nekakve osnove animacij  i ovo je nekako početak projekta a sada krećemo u nove pustolovine, najavio je Marko Bolković iz Visualia Groupa.

A škola u 21. stoljeću treba biti upravo takva - kreativna, zanimljiva i izazovna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!